Ahvenanmaa liittyy mukaan virallisen julkaisuohjelman mukaisen Postcrossing-postimerkin julkaisseiden maiden ja alueiden joukkoon, kun Åland Post julkaisee oman postimerkkinsä 7. kesäkuuta 2019.

Åland Postin Brand Managerin Cecilia Mattssonin suunnittelemassa postimerkissä on sydämen muotoinen maailmankartta. Siinä missä kartta symboloi vuorovaikutusta ihmisten välillä, sydän kuvaa ystävyyttä ja onnellisuutta. Postcrossing on hyväntahtoinen harrastus, joka levittää iloa kaikkialle maailmaan. Ahvenanmaa on osa tätä upeaa maailmanlaajuista harrastusta.

Postimerkissä on myös sydämen muotoon tehty perforointi, joka mahdollistaa postimerkin irrottamisen ja käyttämisen postilähetyksessä sydämen muotoisena.

Postimerkin värit on valittu korostamaan iloa ja onnellisuutta: lämmin punainen sydämen muotoisessa maailmankartassa ja violetista vaaleanpunaiseen heijastuva metalliväri taustalla.

Suomen postcrossingyhdistys on toivonut Åland Postilta Postcrossing-postimerkin julkaisua Ahvenanmaalla, ja toive siis toteutuu ensi vuonna. Yhdistyksen perinteisiin on kuulunut perustamisesta saakka vuosittainen Postcrossing-seikkailu Ahvenanmaalle, jossa paitsi postcrossaillaan, tutustutaan paikallisiin nähtävyyksiin ja herkkuihin.

Vuoden 2019 Postcrossing-seikkailu järjestetään 6.-8.6. Matka sisältää Postcrossingmiitit menomatkalla M/S Amorellalla, sekä maissa Maarianhaminassa. Ohjelmaan sisältyy myös retkiä eri kohteisiin. Matkan kohokohta on Postcrossing-postimerkin julkaisu perjantaina 7.6., sen yhteydessä järjestettävä ensipäivätapahtuma ja ensipäivän erikoisleimaus. Päivän päätteeksi matkataan Getaan Postcrossing-juhlaillalliselle. Ilmoittautuminen alkaa marraskuussa. Vuoden 2019 matka on kansainvälinen, osallistujia tulee useammasta maasta.

Julkaisupäivä7.6.2019
KuvittajaCecilia Mattsson
Painosmäärä100 000
MaksuarvoVärlden (1,80 €)
Postimerkin koko38 x 38 mm
Arkkikoko2 x 14 postimerkkiä
Paperi102 g/m2
Painomenetelmä5-värioffset
PainoCartor Security Printing
Postcrossing-postimerkkiarkki, ilmestyy 7.6.2019