Pohjimmiltaan postcrossingin harrastamiseen riittävät postcrossing-tunnus, vakituinen osoite, pari postikorttia ja -merkkiä sekä kynä. Koska projektin kieli on englanti, on sitäkin syytä osata muutama sananen. Postcrossing.com-sivustolle liittyminen on ilmaista ja se käy hyvin nopeasti. Rekisteröidyttäessä ilmoitetaan haluttu nimimerkki, oma osoite ja halutessa kirjoitetaan itsestä muutama sana julkiseen profiiliin. Osoitteesi ei ole julkisesti luettavissa sivulla ja se luovutetaan vain niille henkilöille, jotka lähettävät Sinulle postikortin.

Rekisteröitymisen jälkeen voit sukeltaa korttien maailmaan ja pyytää ensimmäisen osoitteesi. Sivusto arpoo Sinulle yhden osoitteen lähes 600 000 jäsenen, ”crossaajan”, joukosta – siihen osoitteeseen lähetät ensimmäisen Postcrossing-postikorttisi. Osoitteen lisäksi saat ID- eli tunnistenumeron, joka sinun tulee kirjoittaa korttiin. Tähän ID-numeroon perustuu postcrossing-korttien kierto.

Kun korttisi saapuu määränpäähänsä, sen saanut crossaaja kirjautuu sivulle ja rekisteröi kortin käyttäen ID-numeroa – onnistuneesta rekisteröinnistä saat sähköpostin ja vastaanottajan tervehdysviestin. Ja sitten on aika jännittää, sillä korttisi perillemeno tarkoittaa sitä, että pian Sinä saat postia jostain päin maailmaa… ehkä Kiinasta? Nicaraguasta? Etelä-Afrikasta?

Kun kortti aikanaan saapuu, on Sinun vuorosi kirjautua sivuille, naputella ID-numero ja lähettää terveisesi lähettäjälle; näin ketju jatkuu ja jatkuu, yhdistäen satoja ihmisiä, jotka eivät tienneet toisistaan mitään ennen postiluukun kolahdusta.

Postcrossingin harrastaminen Suomessa on helppoa; kortteja löytyy jokaisesta pikkumarketista ja postimerkkejä voi ostaa niin ikään ruokakaupoista päivittäistavaraostosten yhteydessä. Kun olet kerran aloittanut harrastuksen, voi olla, että alat huomata postikorttitelineitä yhä useammissa ja huomaamattomammissa paikoissa…