Lähetätkö matkoiltasi postikortteja? Ehkä jopa keräät niitä? Entä onko sinusta mukavaa löytää postilaatikostasi muutakin kuin mainoksia?

Jos vastasit ”kyllä” johonkin edellä esitetyistä kysymyksistä, Postcrossing saattaa olla juuri Sinun harrastuksesi! Se on maailmanlaajuinen, kansainvälinen postikorttirinki, jossa toisilleen tuntemattomat ihmiset lähettävät toinen toisilleen – niin, postikortteja.

Kaikki sai alkunsa vuonna 2005, kun portugalilainen opiskelija Paulo Magalhães päätti yhdistää tietoteknisen osaamisensa rakkaaseen harrastukseen, postikortteihin. Tuon vuoden heinäkuussa postcrossing.com avattiin ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle. Sittemmin yhteisö on kasvanut tasaiseen tahtiin yhdistäen mantereita, maita, kansallisuuksia ja ihmisiä. Vuonna 2015 Postcrossing-projekti juhli kymmenettä postikorttientäyteistä vuottaan. Sivuston kautta on vaihdettu jo yli 30 miljoonaa postikorttia.

Postcrossing voi tehdä postilaatikosta tai -luukustasi aarrearkun täynnä yllätyksiä – lue siis ohjeet alkuun pääsemiseksi, liity yhteisöön ja ala jännittää, mitä maanantai ja postinjakaja tuovat tullessaan…