Suomen postcrossingyhdistyksen perustamiskokous pidettiin 24.10.2015 Tampereella Museokeskus Vapriikissa. Paikalle oli saapunut noin 20 Postcrossingin harrastajaa ympäri maata. Marko Kulmala oli kutsunut perustamiskokouksen koolle keskustelemaan yhdistyksen perustamisen tarpeellisuudesta. Myös Postcrossingin perustaja Paulo Magalhães oli lähettänyt terveisensä Postimuseoon kokoontuneelle kokousväelle. Kolmituntisessa kokouksessa keskuteltiin yhdistysajatuksesta ja tavoitteista sekä lopulta päätettiin yksimielisesti yhdistyksen perustamisesta. Yhdistyksen perustamiskirjan allekirjoittivat kaikki kokouksessa läsnäolleet osallistujat.

Perustamiskokouksessa valittiin yhdistykselle hallitus kaudelle 2016-2017. Yhdistyksen puheenjohtaksi valittiin Marko Kulmala. Hallituksen jäseniksi valittiin Marianne Matinlassi Oulusta, Jaana Laakso Valkeakoskelta, Iina Rajamo Tampereelta, Liisa Haavisto Turusta, Minna Kääriäinen Mikkelistä, Tanja Finér Kouvolasta, Johanna Louni Tampereelta, Heli Koivuniemi Helsingistä, Elina Hirvirinne Tampereelta sekä Hanna Ala-Sulkava Vantaalta. Varajäseniksi valittiin neljä tamperelaista; Tiina Kallio, Kaija Mäkelä, Laura Harju ja Viola Haapanen.

Edellä mainittujen henkilöiden lisäksi muut yhdistyksen perustajajäsenet ovat Elina Juvani Lempäälästä, Anna-Maria Matikka Järvenpäästä, Sari Hauta-aho Kokkolasta, Imane Elonen Pohjasta, Virpi Heinonen Yli-Iistä ja Elina Rantanen Paraisilta.

Suomen postcrossingyhdistyksen tarkoituksena on edistää Postcrossingin harrastusta Suomessa, lisätä jäsenten välistä vuorovaikutusta, edistää harrastukseen liittyvää tiedonsaantia sekä harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa ja olla yhteistyössä muiden harrastukseen liittyvien järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Yhdistyksen toiminnan tulee olla tasa-arvoista ja kestävän kehityksen mukaista sekä luonteeltaan avointa ja hyvää tarkoittavaa toimintaa.

Yhdistyksen käytännön toiminnan suunnittelu aloitettiin välittömästi. Tarkoituksena on järjestää jäsenille tapaamisia sekä tutustumiskäyntejä postikortteihin, postikorttitaiteeseen ja postinvälitykseen liittyviin yrityksiin ja tapahtumiin. Yhdistys harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa, esim. koulu- ja kirjastovierailujen sekä oma verkkosivuston kautta. Yhdistyksen verkkosivustoon kootaan keskitetysti tietoa ja palveluita suomalaisille postcrossaajille.

Yhdistyksen jäsenmaksuksi päätettiin 17€/vuosi sekä alle 24-vuotiailta 14€/vuosi. Liittymismaksun suuruus on 5€.

Yhdistyksen jäsenkortin on sunnitellut yhdistykselle taiteilija Inge Löök. Löök on Suomen postcrossingyhdistyksen vuoden 2016 taiteilija. Hänen töitään ja tuotantoaan tuodaan yhdistyksen toiminnassa vuoden 2016 aikana eri tavoin esille.

Jäsenkortti 2016