Markku Laakso kierrättämässä postcrossaajia Paletin tuotantotiloissa elokuussa 2017

Markku Laakso kierrättämässä postcrossaajia Paletin tuotantotiloissa elokuussa 2017

Suomen postcrossingyhdistys on nimennyt Markku Laakson vuoden postcrossaajaksi 2018

Markku Laaksoa voi syystä kutsua todelliseksi postikorttien asiantuntijaksi. Markku teki pitkän uran postikorteistaan tutussa Paletissa, jonka hänen isoisänsä perusti 1922. Nykyisin Markku jatkaa korttikauppiaan kutsumustaan Korttien Talossa, joka on Markun sanojen mukaan perustettu rakkaudesta postikortteihin.

Markun kutsumus ja kädenjälki näkyy myös postikorttien suomalaisessa suurtapahtumassa, vuotuisessa Korttien Tarinat -postikorttifestivaalissa, joka järjestetään jo 12:tta kertaa Hämeenlinnan Verkatehtaalla 14.9.2019.

Postcrossaajille Markku on tullut tutuksi eritoten paitsi Verkatehtaan tapahtuman kautta, myös Korttien Talon säännöllisissä penkojaisissa, joista me postikorttien suurkuluttajat olemme tehneet aina upeita löytöjä varastojemme täydentämiseksi.

Markkuun tutustuminen on avannut Suomen postcrossingyhdistys ry:lle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ja yhteyksiä suomalaisen postcrossingin tunnettuuden lisäämiseen ja edistämiseen. Konkreettisimpana esimerkkinä yhteistyöprosessi, joka kulminoitui Korttien tarinat osuuskunnan perustamiseen Hämeenlinnassa helmikuussa 2018. Osuuskunnan perustivat Markku Laakso, Suomen postcrossingyhdistys ry ja Paperitaide Oy. Osuuskunnan yhtenä päätarkoituksena on tuottaa vuotuinen Korttien Tarinat -postikorttitapahtuma Hämeenlinnassa.

Muutoinkin, Markku on edesauttanut yhteyksien syntymistä taiteilijoihin ja postikorttialan toimijoihin. Aktiiviset keskustelut ja ideoiden vaihto postikortin käyttökulttuurin edistämiseksi ja edellytysten parantamiseksi ovat molemminpuolisesti inspiroivia ja hedelmällisiä. Markun vaikutus Postcrossingin edistämiseen Suomessa on niin merkittävä, että yhdistyksen hallituksella ei ollut vaikeuksia nimetä kuluvan vuoden tunnustuspalkinnon saajaa.

Yhdistys valitsee vuosittain vuoden postcrossaajaksi henkilön tai tahon, joka on teoillaan ja toiminnallaan suoraan tai välillisesti edistänyt postcrossing-harrastusta Suomessa. Tunnustuspalkinto annetaan pääsääntöisesti yhdistyksen ulkopuoliselle henkilölle tai taholle. Henkilön ollessa kyseessä hän voi olla Suomen postcrossingyhdistyksen jäsen (poislukien hallituksen jäsenet), mutta vain poikkeustapauksissa.